Tantuni

Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
- 700 gram tavuk göğüs (tantunilik doğranmış)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- Tuz
Lavaş için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Un
Salatası için;
- Domates
- Soğan
- Maydonoz
- Sumak
- Tuz
Üzer için;
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak lavaş hamurumuz hazırlıyoruz.
- Yoğurma kabına maya,süt,su,şeker ve tuzı ekleyerek karıştıralım.
- Daha sonra unumuzu yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım.
- Kulak göğsü kıvamında olunca üzerine bir kapak kapatıp 1 saat kadar sıcak ortamda dinlendirelim.
- Tantunilik doğranmış olan tavukların üzerine zeytinyağı, toz kırmızı biber ve tuzu ekleyip karıştırıp dolaba kaldırıp 2-3 saat kadar dinlendirelim.
- Hamurumuz mayalandıktan sonra 14 bezeye ayıralım. ( fazlasını buzluğa kaldırabilirsiniz daha sonraki tanımlarda kullanabilirsiniz. )
- Unlayarak servis tabağı büyüklüğünde oklava yardımı ile açalım.
- Tavada alt üst formda pişirelim ve tepsiye koyup üstünü bir bezle kapatalım.
- İçine koyacağımız salata için soğanı piyazlık doğrayalım ve sumakla birlikte ovalım.
- Daha sonra küçük küçük domatesleri ve maydanozu ince bir halde kıyıp üzerine tuz ekleyip karıştıralım.
- Tantuni için tavuklarımızı tavaya alıp pişirelim.
- Piştikten sonra ( suyunu çok çekerse 1 çay bardağı su ekleyebilirsiniz) lavaşımızı açalım içerisine tavuğu ve salatayı ekleyip dürüm yapalım.
- Servis tabağına alalım.Daha sonra kesip üzerine yoğurt ve tereyağını dökelim.
Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





