Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet konserve enginar
- 1 adet soğan
- 1 adet orta uzunluk patates
- 1 eder orta uzunluk havuç
- 1 su bardağı bezelye
- 1 su bardağı su
- 1 küp şeker yahut bir tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet limon
- Tuz
- Karabiber
Süslemek için;
- Dereotu
Zeytinyağlı Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Enginarların üzerine bir adet limon sıkıp bekletiyoruz.
- Patates ve havuçları küpler halinde doğrayıp 15 dakika kadar pişiyoruz.
- Bezelyeyi isterseniz konserve istersenizde dondurulmuş olarak kullanabilirsiniz ,15 dakika da onu haşlıyoruz.
- Soğanı yemeklik olacak formda küp küp doğrayıp hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
- Üzerine bezelye ve havuç patates ekleyerek 10 dakika kavuruyoruz.
- 1 çay kaşığı karabiber tuz ekleyerek ocağın altını kapatıyoruz.
- Enginarları tencereye dizip üzerine ve etrafına olacak halde sebzeli karışımı döküyoruz .
- Yaklaşık bir su bardağı suyu enginarların üzerine sıktığımız limonu döküp çatal yardımı ile denetimli bir biçimde pişiriyoruz.
Zeytinyağlı Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


