Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet konserve enginar
  • 1 adet soğan
  • 1 adet orta uzunluk patates
  • 1 eder orta uzunluk havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 su bardağı su
  • 1 küp şeker yahut bir tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet limon
  • Tuz
  • Karabiber

Süslemek için;

  • Dereotu

Zeytinyağlı Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Enginarların üzerine bir adet limon sıkıp bekletiyoruz.
  2. Patates ve havuçları küpler halinde doğrayıp 15 dakika kadar pişiyoruz.
  3. Bezelyeyi isterseniz konserve istersenizde dondurulmuş olarak kullanabilirsiniz ,15 dakika da onu haşlıyoruz.
  4. Soğanı yemeklik olacak formda küp küp doğrayıp hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
  5. Üzerine bezelye ve havuç patates ekleyerek 10 dakika kavuruyoruz.
  6. 1 çay kaşığı karabiber tuz ekleyerek ocağın altını kapatıyoruz.
  7. Enginarları tencereye dizip üzerine ve etrafına olacak halde sebzeli karışımı döküyoruz .
  8. Yaklaşık bir su bardağı suyu enginarların üzerine sıktığımız limonu döküp çatal yardımı ile denetimli bir biçimde pişiriyoruz.

Zeytinyağlı Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gigi Hadid Makarnası
Şehriye Çorbası
Vietnamese Tavuklu Pho
Tarçınlı Türk Kahvesi
Gelin Turşusu
Şifa Deposu Terbiyeli Tavuk Çorbası
Hdabla | © 2025 |