Pazılı Parmak Köfte

Pazılı Parmak Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 demet pazı yaprağı

Üzeri için;

  • 2 su barağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak

Sos için;

  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Pazılı Parmak Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bulguru kaseye alalım üzerine basacak halde sıcak su ekleyip tuzunuda ek edelim bir kapak kapatalım .
  2. Bulgur ıslanırken pazıların saplarını keselim ,dörde bölelim, bol suda yıkayalım.
  3. Üzerine kaynar su dökelim, rengi dönünce alalım.
  4. Ardından ıslanan bulgur un ekleyelim, yoğuralım.
  5. Azar azar su ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayacak halinde küçük küçük kesimler alalım fotoğraftaki üzere hal verelim.
  6. Yaprağa saralım ,ben tekrar ikiye böldüm yapraklarımı bilginiz olsun.
  7. Sarma süreci bittikten sonra kaynayan suya tuz ek edelim.
  8. Köftemizide ekleyip bir buçuk dakika kaynatalım süzelim .
  9. Soğuduktan sonra servis tabağına alalım.
  10. Sarımsaklı yoğurt dökelim, sosumuzuda ek edip servis edelim afiyet olsun.

Pazılı Parmak Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Adana Kebap Tarifi
Domates Kurulu Çiğ Köfte
Çilekli Magnolia
Pizza
Dondurucuda Pizza (Pizzanızı Hazırlayın Dilediğiniz Zaman Pişirin)
Dereotlu Poğaça
Hdabla | © 2025 |