Sebzeli Tavuk Çorbası

Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsünün yarısı
  • 1 adet orta uzunluk havuç
  • 1 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 adet orta uzunluk domates
  • 2- 3 diş sarımsak
  • Defne yaprağı
  • Çay kaşığının yarısı kadar zerdeçal
  • Tuz
  • Limon

Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel tencereye tavuk göğsünü koyuyoruz. Ben içerisine 2-3 yaprak defne yaprağı ve çekilmemiş tüm karabiber atıyorum, lezzetli bir tavuk suyu elde etmek için. Son olarak bir adet orta uzunluk soğanı atıyoruz ve yaklaşık 50 dakika haşlanmaya bırakıyoruz.
  2. Haşlandıktan sonra tavuğu içerisinden alıp didikliyoruz.
  3. Çorbaya ne kadar tavuk katmak isterseniz o kadarını ayırın, ben geri kalan didiklenmiş tavuğu pilav üstüne koyuyorum.
  4. Geriye kalan tavuk suyunu pak olması için süzüyoruz.
  5. Tencereye doğranmış havuç, domates, soğan, patates ve sarımsakları ek ediyoruz.
  6. İçerisine çay bardağının üçte biri kadar zeytinyağı ekliyoruz.
  7. Süzdüğümüz tavuk suyundan 4 bardak tavuk suyu ekliyoruz, 2 bardakta sıcak su ekliyoruz. (böylece çorbamız daha akışkan bir kıvam alıyor)
  8. Damak tadınıza nazaran tuz ölçüsünü da ekleyip tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 25 dakika haşlanmaya bırakıyoruz.
  9. Sebzeler haşlandıktan sonra blenderdan geçiriyoruz, pürüzsüz bir kıvam aldığı vakit içerisine didiklediğimiz tavukları ekliyoruz, güzelce karıştırıyoruz ve ocağın altını kısıp biraz da tavukla birlikte pişmeye bırakıyoruz. (yaklaşık 5 ila 10 dakika kadar kadar)
  10. Son olarak içerisine büyük uzunluk limonun yarısını sıkıp ekliyoruz. Deneyenlere afiyet şifa olsun.

Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hurma Topları
Beyaz Çikolatalı Brownie
İrmik Helvası
Un Yok! Yumurta yok!Blenderda Browni Tadında Kakaolu Kek
Zeytinyağlı Taze Fasulye
Kahvaltı Tabağım
Hdabla | © 2025 |