Kalem Gibi Zeytinyağlı Yaprak Sarması (Anne Usulü )

Kalem Üzere Zeytinyağlı Yaprak Sarması (Anne Yöntemi ) Tanımı İçin Malzemeler
- Asma yaprağı
- 1 su bardağı pirinç ( kırık pirinç kullanmıyorum)
- 2 yemek kaşığı pilavlık bulgur
- 1 büyük soğan
- Bir diş sarımsak
- 1 fincan nar ekşisi
- Yarım demet maydanoz
- Bir tutam yeşil nane
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1 kaşık domates salçası
- Yarım limon
- Tuz
- Kuru nane
- Tatlı biber
- Toz biber
- Karabiber
Kalem Üzere Zeytinyağlı Yaprak Sarması (Anne Yolu ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Asma yaprağım salamura olduğu için akşamdan ılık suyla ıslıyorum tuzunu alsın diye
- Yapacağım vakit 5 dakika haşlıyorum
- Pirinçimizi bir kaç kez yıkayıp uygun kaba alıyoruz pilavlık bulguru da ek ediyoruz.
- Önce soğanları ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp maydanoz ve naneyi de doğradıktan sonra karıştırma kabıma ekleyelim.
- Domates salçası ve nar ekşisi ekleyip bir güzelce karıştıralım.
- Baharatlarınımızı ek edelim karabiber, toz biber,kuru nane, pul biberimizi ekleyelim tuz tadımı yaparak atalım.
- Son olarak zeytinyağını ek edip tat denetimi yapıp sarma sürecine başlayabilirsiniz.
- Haşladığımız üzüm yaprağı alıp bir çay kaşığı ile iç harcı koyup iki kenar kısmından içe kapatıp ileri yanlışsız saralım kalem üzere incecik oluyor ( sarma aparatı var dileyen kullanabilir).
- Tüm yapraklar bittikten sonra tencereye yarım limon üzerine kesip sarma taşını koyuyoruz.
- Sarma taşını aşacak biçimde sıcak su ek edip 45 dakika olağan ateşte pişirip sonra çok kısık ateşe 30 dakika daha pişiriyoruz.
- İsterseniz sıcak isterseniz soğuk servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Kalem Üzere Zeytinyağlı Yaprak Sarması (Anne Yöntemi ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













