Yoğurtlu Pazı Mezesi

Yoğurtlu Pazı Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 bağ pazı
  • 1 adet kuru soğan
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon
  • Tuz
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak

Üzeri için:

  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Yoğurtlu Pazı Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pazıları güzelce yıkayıp saplarından sonra yaprakları ince ince doğruyoruz.
  2. Tavaya zeytinyağını alıyoruz üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip soteliyoruz.
  3. Üzerine pazıları baharatları ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Suyu büsbütün bitene kadar pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  5. Bu ortada bir kasede yoğurtları ve ezilmiş sarımsağı yeterlice karıştırıyoruz.
  6. Üzerine soğumuş olan pazıları ekleyip karıştırıyoruz. Servis tabağına alıyoruz.
  7. Üzerine zeytinyağında kızdırdığımız kırmızı toz biberi ve cevizi üzerine gezdiriyoruz. Afiyet olsun 🤗.

Yoğurtlu Pazı Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nemli Limonlu Kek (Glazürlü)
Tavuklu Salata
Fırında Tavuk But Kebap
Pizza Ekmek Dilimleri
İçli Köfte (Sivas Usulü)
Tavuk Pirzola
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet