Midye Dolma

Midye Dolma Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kilo midye
- 2 su bardağı pirinç
- 4 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 yemek kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı sıcak su
Midye Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sevgili midye severler. Öncelikle midyeleri düzgünce temizleyip bol su ile içlerini açıp yıkıyoruz.
- İç pilavı için ocağamıza tenceremizi alıp 1 çay bardağı zeytinyağını ekliyoruz.
- Yağı hafif kızdırıp sonra içine yıkadığımız pirinçlerimizi ekliyoruz.
- 5 dakika pirinçimizi kavuruyoruz.
- Daha sonra baharatları ve tuzu ek edip suyunu ekleyip kapağını kapatıyoruz.
- 12-13 dakika sonra pilavımızı ocaktan alıp kapağı kapalı olarak 5 dakika dinlendirelim.
- 5 dakika sonra kapağı açıp geniş bir tepsiye pilavı boşaltıp soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra midyelere iç harcını ekleyip tencereye ekliyoruz.
- Tüm midyeler doldurulup tencereye alındıktan sonra midyelerin üzerine 1 su bardağı su ve 4 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyelim.
- Tencerenin kapağını evvel yağlı kağıtla sonra tencere kapağıyla kapatıp 15 dakika pişirelim.
- Ocaktan midyeleri alalım.
- Son olarak 15 dakika dinlendirip servise hazırlayabilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun.
Midye Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






