Midye Dolma

Midye Dolma Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo midye
  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su

Midye Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sevgili midye severler. Öncelikle midyeleri düzgünce temizleyip bol su ile içlerini açıp yıkıyoruz.
  2. İç pilavı için ocağamıza tenceremizi alıp 1 çay bardağı zeytinyağını ekliyoruz.
  3. Yağı hafif kızdırıp sonra içine yıkadığımız pirinçlerimizi ekliyoruz.
  4. 5 dakika pirinçimizi kavuruyoruz.
  5. Daha sonra baharatları ve tuzu ek edip suyunu ekleyip kapağını kapatıyoruz.
  6. 12-13 dakika sonra pilavımızı ocaktan alıp kapağı kapalı olarak 5 dakika dinlendirelim.
  7. 5 dakika sonra kapağı açıp geniş bir tepsiye pilavı boşaltıp soğumaya bırakalım.
  8. Soğuduktan sonra midyelere iç harcını ekleyip tencereye ekliyoruz.
  9. Tüm midyeler doldurulup tencereye alındıktan sonra midyelerin üzerine 1 su bardağı su ve 4 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyelim.
  10. Tencerenin kapağını evvel yağlı kağıtla sonra tencere kapağıyla kapatıp 15 dakika pişirelim.
  11. Ocaktan midyeleri alalım.
  12. Son olarak 15 dakika dinlendirip servise hazırlayabilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun.

Midye Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

3 Malzemeli Fit Kurabiye
3 Malzemeli Suffle
Kuru Patlıcan Dolması
1 Patates Ve 1 Tavukla Pratik Tavuk Köftesi
Ekşi Ve Tatlı Tart (Frambuaz,Çilek,Limon)
Sakallı Poğaça
Hdabla | © 2025 |