Cevizli Üzümlü Kek

Cevizli Üzümlü Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 buçuk su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2.5 bardak un (kontrollü ekleyin)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
- Yarım su bardağı üzüm ( zevke nazaran arttırılıp azaltılabilir)
- İsteğe nazaran bir çay kaşığı tarçın
Cevizli Üzümlü Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle oda sıcaklığındaki yumurtaları şekerle düzgünce rengi beyazlayana kadar çırpalım.
- Sonrasında sıvı materyalleri ekleyelim.
- Ardından un ve kabartma tozunu da ekleyip çırptıktan sonra mikseri bırakalım burdan sonra kaşıkla karıştıralım.
- Üzümleri biraz una bulayıp karıştıralım. ( üzümlerin tabana çökmemesi için. ) akabinde cevizleri ve üzümleri de harcımızın içine döküp kaşıkla güzelce karıştıralım.
- Kek kalıbımızı tereyağıyla yağladıktan sonra harcımızı kalıba dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında fansız ayarda 45 dakika 1 saat ortasında pişirelim. (fırına nazaran değişebilir denetimli olmakta yarar var).
- Ve kekimiz hazır. Afiyet olsun!.
Cevizli Üzümlü Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

