Yoğurtlu Pırasa Ve Havuç Kavurması (Pırasa Sevmeyenler Bile Tadına Bayılacak)
Yoğurtlu Pırasa Ve Havuç Kavurması (Pırasa Sevmeyenler Bile Tadına Bayılacak) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet pırasa
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 diş sarımsak
- Yeterince tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- Sarımsaklı yoğurt
- Tuz
Ayrıca;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yoğurtlu Pırasa Ve Havuç Kavurması (Pırasa Sevmeyenler Bile Tadına Bayılacak) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yağı tavaya alalım ve üzerine soğanı ve sarımsağı ekleyip hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Salçayı ekleyip karıştıralım.
- Pırasayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Tuzunu ve kara biberini ekleyip biraz daha kavurduktan sonra rendelediğimiz havuçları ekleyip karıştıralım ve kapağını kapatalım.
- Ara orta karıştıp pırasaların diriliği gidene kadar pişirelim. (yaklaşık 10dk. Kadar).
- Diğer tarafta tereyağı ve yağı sos tenceresine alıp hafif kızınca toz biberi ekleyip çok az kavuralım ve kenara alalım.
- Hafif soğuk olan pırasayı servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurdu dökelim.
- En son üstüne tereyağını gezdirelim.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Yoğurtlu Pırasa Ve Havuç Kavurması (Pırasa Sevmeyenler Bile Tadına Bayılacak) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















