Yoğurtlu Pırasa Ve Havuç Kavurması (Pırasa Sevmeyenler Bile Tadına Bayılacak)

Yoğurtlu Pırasa Ve Havuç Kavurması (Pırasa Sevmeyenler Bile Tadına Bayılacak) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet pırasa
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • Yeterince tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Tuz

Ayrıca;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Yoğurtlu Pırasa Ve Havuç Kavurması (Pırasa Sevmeyenler Bile Tadına Bayılacak) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yağı tavaya alalım ve üzerine soğanı ve sarımsağı ekleyip hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
  2. Salçayı ekleyip karıştıralım.
  3. Pırasayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
  4. Tuzunu ve kara biberini ekleyip biraz daha kavurduktan sonra rendelediğimiz havuçları ekleyip karıştıralım ve kapağını kapatalım.
  5. Ara orta karıştıp pırasaların diriliği gidene kadar pişirelim. (yaklaşık 10dk. Kadar).
  6. Diğer tarafta tereyağı ve yağı sos tenceresine alıp hafif kızınca toz biberi ekleyip çok az kavuralım ve kenara alalım.
  7. Hafif soğuk olan pırasayı servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurdu dökelim.
  8. En son üstüne tereyağını gezdirelim.

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Yoğurtlu Pırasa Ve Havuç Kavurması (Pırasa Sevmeyenler Bile Tadına Bayılacak) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Brokoli Salatası
Viral Olan Portakallı Kek (0 Acılık)
Pancar Mezesi
Gaziantep’in Meşhur Nohut Dürümü
Kuzu Etli Sebzeli Güveç
Havuçlu Pancarlı Yoğurtlu Meze
Hdabla | © 2025 |