Soslu Patates Salatası

Soslu Patates Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg patates (kabuklu)
  • 1 adet mor soğan/ küçük küçük doğranmış
  • 10-12 adet küçük kornişon turşu/ doğranmış
  • 1 tutam maydanoz
  • 150 ml sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı dolusu zerzevat tozu
  • 1 tatlı kaşığı dolusu hardal
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 200 gram mayonez
  • Bir tutam tuz
  • Karabiber

Soslu Patates Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri kabukları ile haşlayın.
  2. Süzün ve daha sıcakken soyup doğrayın.
  3. Üzerine doğranmış soğan ve kornişon turşusu ve maydanozu ekleyin.
  4. Sosu için sıcak su, zerzevat tozu, hardal, sirke, tuz, karabiber ve mayonezi karıştırın.
  5. Hafif ılımasını bekleyin ve salatanın üzerine ekleyip karıştırın.
  6. Sos baya sıvı oluyor ancak merak etmeyin patatesler çekiyor. Siz karıştırtıkca sosun yoğunlaşacağını farkedeceksiniz.
  7. 15-20 dakika bekleyin düzgünce çeksin kendini tekrar karıştırıp servis edin.
  8. Zamanınız yoksa bir kaç dakika buzdolabında bekletin çabucak çeker.

Soslu Patates Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ekonomik Triliçe Tarifi
Cevizli Patlıcan Mezesi (Nigvziani Badrijani) Gürcü Mutfağı
Çikolatalı, Cevizli Kurabiye
Mercimek Köftesi
Demir Deposu Bebek Yemeği
Yumuşacık Poğaça
Hdabla | © 2025 |