Portakallı Islak Kek

Portakallı Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
- 1 adet portakal kabuğu
Sosu için;
- 1 su bardağı portakal suyu (200 ml)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
Portakallı Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp beyazlaşıp köpük köpük olana kadar mikser ile çırpalım.
- Daha sonra sıvı yağ,un,vanilya ve kabartma tozunu ek edip karıştıralım.
- Portakalın kabuğunu rendeleyip kek karışımın içine ek edelim mikser ile karıştıralım.
- 26 cm lik kare borcamı yağlayıp karışımımızı eşit bir biçimde yayalım.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında alt üst fansız ayarda 30 dakika denetimli bir halde pişirelim.
- Sosu için; portakal suyu ve şekeri bir kap içerisinde karıştırıp kenara alalım.
- Kekimiz piştikten sonra birinci sıcağı çıkınca yaklaşın 5 dakika sonra portakal suyumuzu dökelim.
- 1-2 saat sosu çekmesi için dolapta dinlendirelim.
- Kekimizin üzerini hindistan cevizi ve portakal ile süsleyip servis edelim afiyet olsun🥰.
Portakallı Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







