Portakallı Islak Kek

Portakallı Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet portakal kabuğu

Sosu için;

  • 1 su bardağı portakal suyu (200 ml)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi

Portakallı Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp beyazlaşıp köpük köpük olana kadar mikser ile çırpalım.
  2. Daha sonra sıvı yağ,un,vanilya ve kabartma tozunu ek edip karıştıralım.
  3. Portakalın kabuğunu rendeleyip kek karışımın içine ek edelim mikser ile karıştıralım.
  4. 26 cm lik kare borcamı yağlayıp karışımımızı eşit bir biçimde yayalım.
  5. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında alt üst fansız ayarda 30 dakika denetimli bir halde pişirelim.
  6. Sosu için; portakal suyu ve şekeri bir kap içerisinde karıştırıp kenara alalım.
  7. Kekimiz piştikten sonra birinci sıcağı çıkınca yaklaşın 5 dakika sonra portakal suyumuzu dökelim.
  8. 1-2 saat sosu çekmesi için dolapta dinlendirelim.
  9. Kekimizin üzerini hindistan cevizi ve portakal ile süsleyip servis edelim afiyet olsun🥰.

Portakallı Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Kuzu Kaburga
Patatesli Galeta Unlu Soslu Çıtır Börek
İçli Köfte
Kahvaltılık Sos (Avokadolu)
Pastane Şekerparesi
Patatesli Börek
Hdabla | © 2025 |