Pirinç Pilavı (Lezzetli, Tane Tane)

Pirinç Pilavı (Lezzetli, Tane Tane) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1 adet tavuk bulyon
  • 3 bardak sıcak su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Pirinç Pilavı (Lezzetli, Tane Tane) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinç ılık suda 10 dakika bekletilir. Süzülür ve akan musluk altında berraklaşana dek yıkanır. Nişastasından arındırılır.
  2. Yağ tencereye alınır, eritilir.
  3. Pirinçler 5 dakika kavrulur.
  4. Sıcak şu ile bulyon bir kapta karıştırılır. Pirinçlerin üzerine dökülür, kısık ateşte 15 dakika pişirilir.
  5. Piştikten sonra kaşıkla havalandırılır (çok karıştırılmaz) kokusu çıksın diye biraz kesim parça tereyağı pilavın üzerine konur.
  6. Üzeri kağıt havlu ile kapatılır. 10 dakika demlendirilir. Afiyet olsun 🩷

Pirinç Pilavı (Lezzetli, Tane Tane) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köz Biber Ve Domates Çorbası
Avakado Mezesi
Arabaşı Çorbası
Kahvaltı Böregi
Düdüklüde Tavuklu Keşkek
Muzlu Avokado (Kahvaltı 2)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet