Tutmaç Çorbası

Tutmaç Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik tutmaç hamuru yahut erişte
  • 2 litre su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 adet yumurta

Sosu için;

  • Pulbiber
  • Nane
  • Toz kırmızı tatlı biber
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı biber yahut domates salçası
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

Tutmaç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel yeşil mercimek yaklaşık 2 litre su da hafif yumuşayana kadar haşlanıp akabinde suyu süzülür.
  2. Ardından tencereye yaklaşık 2 litre kaynar su konulup yeşil mercimek ve tutmaç hamuru konulur. Pişene kadar ocakta haşlanır.
  3. Malzemeler piştiğinde yoğurt un yumurta bir kapta çırpılır. Tencere içine bir bardak soğuk su eklenir. Akabinde tencereden birkaç kepçe su alınır sosa eklenip sos ılık hale getirilir ve çorbaya dökülür. Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynadıktan 5 dakika sonra altı kapatılır.
  4. Sos için; tavaya sıvı yağ ve baharatlar istenilen oradan eklenip kavrulur. Baharatların kokusu çıkınca çorbaya dökülüp karıştırılır. Deneyeceklere afiyet olsun.

Tutmaç Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Meyveli Kış Çayı
Fit Börek (Hamur Açma Derdi Olmayan Diyete Uygun Börek)
Çok Lezzetli Yulaf Poğaça
Fırında Kuzu İncik Tarifi
Süt Kremalı Kek
Amerikan Muffin Tarifi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet