Soğuk Baklava

Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka (44 adet)
  • 200 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Arasına :

  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket çikolata ( isteyen kullanmayabilir)

Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şerbeti hazırlayalım.
  2. Su ile toz şekeri ocağa alalım.
  3. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp içine sütü ve vanilyayı ekleyip karıştırıp, soğumaya bırakalım.
  4. Tereyağı eritip, sıvı yağı ekleyelim, ocağımızı kapatalım.
  5. Baklavalık yufkaların 22 adedini alalım borcam ebatında keselim.
  6. Borcamın tabanı yağlayalım.
  7. Üzerine 3 adet yufka koyup yağlayalım.
  8. Aralara kenar kesimleri yerleştirip yağlayalım.
  9. 22 adet yufka bitene kadar bu biçimde yerleştirelim.
  10. Yufkaların tam yarısı oluyor 1 su bardağı iri çekilmiş cevizi serpelim.
  11. Diğer kalan 22 adet yufkalarımızıda birebir formda yerleştirelim.
  12. En üst kısma yağ sürüp dikkatlice keselim.
  13. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede yaklaşık 40-45 dakika baklavamızın üzeri kızarana kadar pişirelim.
  14. Fırından çıkan tatlımızı 10 dakika bekletelim.
  15. Soğuyan şerbeti baklavanın her yerine gelecek halde gezdirelim oda sıcaklığına gelen tatlıyı buzdolabına alıp yeterlice soğuyana kadar bekletelim.
  16. Bir kasede kakao ve pudra şekeri ini karıştırıp süzgeç yardımıyla tatlının üzerini düzgünce kapatacak formda serpiştirelim.
  17. Sonrasında üzerine çikolata rendeleyip servis edebilirsiniz. Bunda çikolata serpmedik.

Deneyecek olan herkese. Afiyet olsun.

Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaşarlı Yumoş Köftem
Çatlayan Kek
Portakallı Kek
Yaz Portakalı İle Mis Gibi Portakallı Muhallebi
Tavada Su Böreği
Kakaolu Cevizli Fındıklı Kek
Hdabla | © 2024 |