Salçalı Sosis

Salçalı Sosis Tanımı İçin Malzemeler

  • 9-10 adet sosis
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2-3 kaşık domates/biber salçası
  • 1 parmak su
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Nane
  • Kekik
  • Tuz

Salçalı Sosis Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle istediğiniz ölçüde sosisimizi yuvarlak halde doğruyoruz.
  2. Tereyağı ve doğramış olduğumuz sosislerimizi bir tavaya alıyoruz.
  3. Tereyağı ile birlikte kızaran sosislerin üzerine domates/biber salçasını ekliyoruz. (ben ağır salça tadı istediğim için 2 kaşık domates 1 kaşık biber salçası koydum isteğe bağlı azaltılıp çoğaltılabilir)
  4. Salçamızı eklediğimiz tavaya bir bardak suyu yavaş yavaş salça ezdirilerek koyulur.
  5. Kıvamına nazaran su ölçüsü azaltılıp çoğaltılarbilir.
  6. Son olarak kaynayan salçalı sosisimize birer tutam karabiber, pulbiber, tuz, kekik ve naneyi ekliyoruz.
  7. Damak zevkinize nazaran baharatları çoğaltıp azaltabilirsiniz yahut kullanmak istemediklerinizi çıkarabilirsiniz.
  8. Baharatları da ekledikten sonra 1-2 dakika kaynatıp kapatıyoruz. Salçalı sosisimiz hazır 🌸 afiyet olsun 🦋

Salçalı Sosis Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Su Böreği
Pancar Shot
Fırında Sarma (Videolu)
Yumuşacık Poğaça
Spoonful
Antep Peyniri Kızartması
Hdabla | © 2025 |