Tavada Pırasalı Kek

Tavada Pırasalı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı mısır unu (veya 7-8 yemek kaşığı un)
  • Yarım kilo pırasa (sap kısımlarından kullanılabilir fakat kıymetlendirmek gayeli ben yeşil yaprak kısımları da kullanıyorum)
  • 3 adet gezen tavuk yumurtası
  • 1 su bardağı yoğurt (ben o an olmadığı için ayran kullandım)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • Karabiber (isteğe bağlı)
  • Pulbiber (isteğe bağlı)
  • Bir dilim kadar beyaz peynir
  • Birkaç yemek kaşığı lor peyniri

Tavada Pırasalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pırasaları yıkayıp, ince ince dilimliyoruz. Gerekiyorsa pırasaları tekrar yıkıyoruz.
  2. Pırasaların üzerini geçecek kadar suyla haşlayıp suyunu süzüyoruz.
  3. Ben daha evvel temizleyip, ince ince keserek buzluğa koyduğum pırasaları kullandım. Ortalama küçük bir kase kullandım.
  4. Bir kapta yumurtayı çırpıp, üzerine yağ ve yoğurdu (veya ayranı) ek ediyoruz.
  5. Tuz ve baharatları da ekleyip, güzelce karıştıralım.
  6. Yumurtalı karışıma pırasayı ve peynirleri ekleyip karıştırıyoruz.
  7. Karışıma mısır unu ve kabartma tozunu ek edip güzelce karıştırıyoruz.
  8. Yağlanmış tavaya döküyoruz.
  9. Kekimizi kısık ateşte önlü artlı olarak yarım saatten fazla pişiriyoruz.
  10. İki yüzü kızardıktan sonra 4 e bölüp içininde pişmesini sağlayarak içi pişene kadar orta ara alt üst edebilirsiniz. Ben bu evreyi atlayıp mikrodalgaya da koydum.
  11. Piştikten sonra üzerine tuz ve zeytinyağı ekleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Tavada Pırasalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Humus
Susamlı Tuzlu Kesme Kurabiye
Kıymalı Karnabahar Yemeği (On Haşlama Yapmadan Çok Güzel Oluyor)
Akşam Yemeğim
Browni Fındıklı Kek
Misafir Sofralarınıza Çok Yakışacak Yeni Nesil Karnıyarık
Hdabla | © 2025 |