Ramazan Pidesi

Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- 2 paket kuru maya
- 2 adet yumurta (sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4.5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam
- Çörek otu
Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak ılık suyu yoğurma kabına alalım üzerine kabartma tozunu ve tuzu atalım kaşıkla güzelce karıştırıp 5 dk bekleyelim.
- Beklettiğimiz hacımıza 2 su bardağı unu ekleyip, kaşık yardımı ile tekrar karıştırıp 2 dk bekleyip kalan 2. 5 bardak unu da ekleyip kaşıkla karıştırıp beklemeye alalım.
- Hamur iki katı kabarınca üzerine iki kaşık yağ ekleyip, hamurun havasını alarak 2 beze yapalım ve yağlı kağıda bezeleri alalım.
- Bezelerimiz 2 kat kabarıp mayalanınca halini verelim ve tepsi mayası için bekleyelim.
- Tepsi mayasını alan bezelere pide halini verip, üzerine yumurta sarisini surelim ve isteğe bağlı susam ile çörek otu ekleyip pişirmeye alalım.
- Önceden fırını ısıtabildiğiniz kadar ısıtın ki sıcak sıfırda pişirelim.
Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




