Ağlayan Pasta

Ağlayan Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı süt
- 1.5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
Islatmak için;
- 1.5 su bardağı süt
Beyza kısmı için;
- 2 poşet kremşanti
- 2 su bardağı süt
Üzere için;
- Çikolata sosu
- 2.5 su bardağı süt
Ağlayan Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak çırpma kabına 4 yumurta ve şekeri alalım, beyaz krema haline gelene kadar çırpalım.
- Krema haline gelince üzerine un kabartama tozu vanilya ve kakao yu ekleyip tekrar çırpalım.
- Güzelce kıvam alınca yağı ve sütü ekleyip çırpalım. Tanımımız tamam yağlanmış dikdörtgen borcama alalım.
- Fırınınızı evvelden 200 derecede ısıtınız.
- O pişerken kremsanti yi çırpma kabına alıp çırpalım ve dolaba soğumaya alalım.
- En son olarakta çikolata sosunu yapalım ve kıvam alınca ocaktan alıp orta ara karıştırarak kaymaklanmasına müsaade vermeden hazırlayalım.
- Kekimiz pisince kurdan ile orta ra delikler açalım ve birinci sıcaklığını aldığı vakit üzerine 1. 5 şu bardağı süt ekleyip soğumaya bırakalım.
- Soğuyan kekimize dolaba aldığımız krem şantiyi güzelce düz olacak halde yaylım tekrar dolaba kaldırıp soğumasını bekleyelim.
- Soğuyan kremşantili kekimize son evresi olan çikolata sosumuzu döküp dolaba kaldıralım.
- 1 gün evvelden yaparsak daha hoş oluyor aklınızda bulunsun.
Ağlayan Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






