Gözleme Tarifi

Gözleme Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 çay bardağı süt
  • 1.5 çay bardağı ılık su
  • Tuz
  • 3 bardak kadar un

İç harcı için;

  • Yarım kg ıspanak
  • Yumurta
  • 1 kase peynir
  • Tuz
  • Karabiber

Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak iç harcı hazırlayın. Ispanakları yıkayıp ince ince doğrayın içerisine yumurta, peynir ve baharatları ekleyip karıştırın.
  2. Çok sert olmayan bir hamur yoğurup, ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp üzerine un serpin, üstünü kapayıp 10dk dinlendirin.
  3. Tabak büyüklüğünde yuvarlaklar açıp, yarısına iç harçtan koyun ve öbür yarısını üzerine kapatın, üç kısımlarını parmak uçlarınızla bastırın.
  4. Isınmış tavada iki taraflı pişirin. Afiyet olsunnn🌼

Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Glutensiz Muffin
Sütlaç (Köy Sütüyle)
Yumurtasız Mayonez
Şekerpare
Portakallı Kereviz
Pudinkli Kurabiye (Antep Fıstıklı)
Hdabla | © 2025 |