Sütlaç

Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 litre süt
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2.5 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 paket vanilya
  • 3 çay bardağı su (pirinçi pişirmek için)
  • 1/2 (yarım) su bardağı su (nişastayı açmak için)

Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçleri haşlayın.
  2. Diğer tarafta süt ile şekeri kaynatın. Pişen pirinçleri süte ekleyin.
  3. Nişastayı soğuk suyla açın kaynayan sütten 1 kepçe alıp nişastaya ekleyin. 10 dakika daha kaynatıp vanilyayı ekleyip, ocağın altını kapatın.
  4. Kaselere boşaltıp soğumaya bırakın. 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Köftesi
Bulgur Pilavı
İskender
Sodalı Peynirli Dereotlu Poğaça (Garantili Tarif )
Muzlu Jöle Tatlısı
Kakaolu Pop Kek
Hdabla | © 2025 |