Sütlaç

Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 litre süt
- 1 çay bardağı pirinç
- 2.5 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 paket vanilya
- 3 çay bardağı su (pirinçi pişirmek için)
- 1/2 (yarım) su bardağı su (nişastayı açmak için)
Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinçleri haşlayın.
- Diğer tarafta süt ile şekeri kaynatın. Pişen pirinçleri süte ekleyin.
- Nişastayı soğuk suyla açın kaynayan sütten 1 kepçe alıp nişastaya ekleyin. 10 dakika daha kaynatıp vanilyayı ekleyip, ocağın altını kapatın.
- Kaselere boşaltıp soğumaya bırakın. 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

