Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi

Sosu için;

  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 2 tatlı kaşığı şeker

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi

Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Sıvı yağ, şekerli vanilin, kabartma tozu, un ve portakal rendesini alıp karıştıralım.
  3. Tepsiye döküp, 170 derece fırına koyalım.
  4. Sosu için; portakal suyu ve şekeri kaynatalım.
  5. Kek fırından çıkınca birinci sıcağı çıktık sonra soğuyan sosu üzerine dökelim.
  6. Yarım saat sonra servise hazır. Üzerine hindistan cevizi döküp servis edebiliriz. Afiyet olsun:)

Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Garnitürlü Tavuklu Pilav
Lokum Gibi Kavurma
Tavuk Dürüm
Şekerpare
Tart Pasta
Bol Tereyağlı Spagetti Makarna Tarifi (Makarna Severler Buraya)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet