Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi

Sosu için;

  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 2 tatlı kaşığı şeker

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi

Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Sıvı yağ, şekerli vanilin, kabartma tozu, un ve portakal rendesini alıp karıştıralım.
  3. Tepsiye döküp, 170 derece fırına koyalım.
  4. Sosu için; portakal suyu ve şekeri kaynatalım.
  5. Kek fırından çıkınca birinci sıcağı çıktık sonra soğuyan sosu üzerine dökelim.
  6. Yarım saat sonra servise hazır. Üzerine hindistan cevizi döküp servis edebiliriz. Afiyet olsun:)

Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Cevizli Revani
Hamburger
Kolay Ve Şahane Patlıcan Sarma (Videolu)
Kuru Çaylı Kurabiye
Fırında Kat Kat Cevizli Peynirli Lavaş Böreği
Bol Limonlu (Sarımsaklı) Tavuk Çorbası
Hdabla | © 2025 |