Zencefilli Kurabiye

Zencefilli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağı
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı pekmez
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım yemek kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı toz zencefil
- 3 su bardağı un
Üzeri için;
- Çikolata sosu
- Pasta süsü
Zencefilli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kaba tereyağı, pudra şekeri, pekmez, yumurta sarısı, tarçın ve zencefili alıp karıştıralım.
- Ardından kabartma tozu ve unu da alıp yoğuralım.(unu denetimli bir formda ekleyelim.)
- Un serptiğimiz tezgahta hamuru çok jnce olmayacak halde açalım.
- Kalıpları üzerine bastıralım.
- Hamur bitene kadar birebir süreci devam ettirelim.
- Önceden ısıttığımız fırına koyup pişirelim.
- Soğuduktan sonra süsleyelim.
Servise hazır.Afiyet olsun:)
Zencefilli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








