Sarımsak Mezesi

Sarımsak Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 baş temizlenmiş sarımsak
  • 1/2çay bardağı zeytinyağ
  • 1/2çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Sarımsak Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Temizlenen sarımsaklar güvece alınır zeytinyağı eklenir.
  2. İçerisine tüm baharatlar eklenip, karıştırılır.
  3. 180 derecede yaklaşık 10 dk kadar fırın yahut airfry da pişirilir, sarımsakların üstü kızarınca hazır demektir.

Sarımsak Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Kumpir
Revani
Beyaz Tarhana
Lahana Turşusu (Kırmızı Pancarlı Kara Havuçlu)
Dolma Yaprak Sarması
Armutlu Yoğurt Püresi
Hdabla | © 2025 |