Suffle Tarifi

Suffle Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Bitter yahut sütlü çikolata
  • Kahvaltılık çikolata
  • Pudra şekeri

Suffle Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yapacağımız kabımıza yumurta ve şekeri döküp, çırpıyoruz.
  2. Ardından sıvı yağ ve sütümüzü ekliyoruz sonrasın da kakao ve vanilya döküyoruz çırpıyoruz.
  3. Unumuzu ve kabartma tozumuzu da ekliyoruz ve bir hoş çırpıyoruz.
  4. Kaselerimizin içlerini çok hafif yağlıyoruz istemeyen yağlamak zorunda değil zira yapışma olmuyor.
  5. Ve yarım yarım kaselerimize döküyoruz ağzına kadar doldurmuyoruz zira şişiyor.
  6. Kaselerimize döktükten sonra 2 kesim çikolatamızı tam ortasına yerleştiriyoruz ve üstüne nutella (herhangi kahvaltı çikolatası) 1 çay kaşığı kadar koyuyoruz.
  7. Önceden kaynamış tenceremizin içine kaselerimizi yerleştiriyoruz ve kapağını kapatıyoruz yaklaşık 8-9 dakika içinde pişiyor zati.
  8. Pişen sufflelerimizin üstüne süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpiyoruz ve sıcak sıcak yemeye başlıyoruz. Deneyenlere ve deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🙂

Suffle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavada Künefe Tarifi
Sirkeli Börülce
Portakallı Çatlak Kurabiye
Spoonful
Portakallı Kurabiye
Ramazan Pidesi
Hdabla | © 2025 |