Süt Helvası

Süt Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un bir parmak eksik ekleyin
  • 2 paket vanilya
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 150 gram tereyağı
  • 1 su bardağı şeker

Süsleme için;

  • Fındık fıstık
  • Ceviz
  • Tarçın

Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye tereyağını eritin üzerine bir su bardağı un bir parmak eksik ekleyin unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Sonra süt, yumurta, şeker ekliyoruz güzelce karıştırın
  2. Kaynayan muhallebi üzerine iki paket vanilya ekleyip karıştırın, toplanma olursa robottan geçirin fırının üst kısmı 250 derece ısıtalım.
  3. Islatılmış borcama pişirdiğimiz muhallebi ekleyin üzeri kızarana kadar pişirin.
  4. Kızaran süt helvasın üzerine ben fındık, ceviz ve tarçın ekleyip sunum yapabilirsiniz afiyet olsun.

Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elma Sirkesi
Semizotlu Nohutlu Yasemin Pirinçli Pilav
Kakaolu Islak Kurabiye
Bardakta Mozaik Pasta (Evde Bisküvi Var Pastası)
Ispanaklı Börek
Tatlı Tuzlu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |