Bal Kabaklı Ve Baharatlı Kek (Videolu)

Bal Kabaklı Ve Baharatlı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kıtır hamuru için;
- 55 gram tereyağı (soğuk)
- 70 gram un (5 yemek kaşığı)
- 50 gram esmer şeker (3 yemek kaşığı)
- Kek için 50 gram tereyağı (eritilmiş)
- 250 gram kabak püresi
- Yarım su bardağından 1 parmak eksik süt
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı esmer şeker
- 2 su bardağı elenmiş un (kontrollü)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 fiske tuz
- Tatlı kaşığının ucuyla tarçın, toz zencefil, yenibahar
Bal Kabaklı Ve Baharatlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak üst katmanını yapıyoruz. Bunun için bir kaba soğuk tereyağı, esmer şeker ve unu alıp parmak uçlarımızla ufalıyoruz. Hamuru çok fazla yoğurmadan yapın ki birbirine yapışmasın. Akabinde dolaba koyup bekletiyoruz.
- Kek için geniş bir kaseye un, baharatlar ve esmer şekeri alıp karıştırıyoruz. Tereyağını eritip biraz karamelize olduktan sonra bir kaseye alıp soğutuyoruz.
- Kuru gereçlerin üzerine süt, sıvı yağ ve tereyağını ekleyip karıştırıyoruz. Akabinde kabak püresi ve yumurtaları da ekleyip hamuru oluşturuyoruz. Şayet hamur sert olursa biraz süt ekleyebilirsiniz.
- Hamuru kalıba döküp üzerine hazırladığımız kırıntıyı her yerine gelecek halde serpiştiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 1 saat pişiriyoruz. Fırından fırına farklılık gösterebilir, bu yüzden kürdan testi yapabilirsiniz afiyet şeker olsun 😋
Bal Kabaklı Ve Baharatlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











