Buzluk Böreği

Buzluk Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg (6 adet) taze yufka

İçi için;

  • 5-6 adet patates
  • Tuz
  • Çay kaşığı ucu ile karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kimyon

Sosu için;

  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 şişe maden suyu

Buzluk Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç harcı için; patatesleri haşlayalım suyunu süzüp ezelim içine baharatları ekleyelim ve karıştıralım.
  2. Sos için gerekli olan materyalleri bir kap içinde karıştıralım.
  3. Tezgaha 1 adet yufka serelim üzerine her yerine gelecek formda sos sürelim üzerine 2. yufkayı serelim tekrar sos sürelim.
  4. Yufkanın büyüklüğüne nazaran 8 yada 16 eşit kesime keselim uç kısmına patatesli harçtan koyalım ve saralım tüm yufkalar bitene kadar bu biçimde devam edelim, sardığımız börekleri kapaklı taslara koyalım ve dondurucuda saklayalım.
  5. Pişireceğimiz vakit dondurucudan çıkarıp, buzu çözülmeden tepsiye dizelim üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu vs serpin.
  6. Önceden ısıtılmış 180°lik fırında kızarana kadar pişirelim deneyecek olanlara kolaylıklar dilerim 🥰
  7. Not:İç harcını ister peynir ister ıspanak ister kıyma ilede hazırlayabilirsiniz. Baharat ölçülerini kendi damak zevkinize nazaran eksiltip arttırabilirsiniz.

Buzluk Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Peynirli Zeytinli Kek
Gül Reçeli
Salçalı Salam/sosis
Kahve Yanına Küp Çikolata (Buz Kalıbında)
Sütlaç
Terbiyeli Havuçlu Patates Çorbası (Videolu)
Hdabla | © 2025 |