Çikolatalı Cookies

Çikolatalı Cookies Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı sıvı yağ (bardak ölçüsü 200 ml)
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tepeleme kakao ( dark kullandım şayet ki olağan kakao kullanırsanız 2 yemek kaşığı)
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

Çikolatalı Cookies Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sırasıyla sıvı yağ, pudra şekeri, yumurta yı karıştırma kabına alıp 5 dk karıştırıyoruz yeterlice özleşsin diye.
  2. Ardından vanilya damla çikolata ve kakao ekleyip karıştırmaya devam edelim.Zaten çabucak kıvam alıyor.
  3. Kabartma tozu ve unu ekleyip artık hamuru toparlayalım.
  4. Hamur cıvık olursa un eklemesi yapabilirsiniz lakin kıvamı bir tık yağlı üzere elinize gelecek o yüzden fazla un ek etmeyin.
  5. Yuvarlama sürecine geçmeden evvel fırınınızı açın ısınmaya başlasın kurabiyeleri soğuk fırına koyarsanız kabarmaz yayılır.
  6. Şimdi ceviz büyüklüğüne modüller alıp yuvarlayın hafifçe bastırın kalınlığı muhafazaya çalışın.
  7. 180 derece ısınmış fırına verin.
  8. 10 dk piştikten sonra fırını açın kurabiyenin ortasına dokunun hafif yumuşaklık varsa fırından çıkartın altı düz bir bardakla hafifçe pişmiş kurabiyelerin üzerine bastırın ve soğumaya bırakın.

Çikolatalı Cookies Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Haşhaşlı Kek
Çeşm-i Nigar Çorbası
Spoonful Tarifi
Profiterol
Sağlıklı Çilek Reçeli (Şekersiz Ve 30 Dakikada Hazır)
Sütlü Un Helvası
Hdabla | © 2024 |