Fırında Karnabahar

Fırında Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler
- 1 küçük uzunluk karnabahar
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz
Sosu için;
- Tereyağı
- Domates salçası
Fırında Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak karnabaharları doğruyoruz güzelce yıkayıp, süzüyoruz. Süzdüğümüz karnabaharları tencere alıp üzerine gelecek kadar su koyup kaynamaya bırakıyoruz.
- Karnabaharlar yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Yumuşayan karnabaharın suyundan bir bardak ayırıp süzüyoruz.
- Süzdüğümüz karnabaharı bir kaba alıyoruz. Ayırdığımız suyu, 1 yumurtası ve 1 kaşık unu farklı bir kapta güzelce karıştırıp karnabaharlarla karıştırıyoruz. Güzelce eziyoruz, mama kıvamına getiriyoruz.
- Mama kıvamına gelen karnabaharı fırın için bir kabı yağladıktan sonra döküp düzeltiyoruz.
- Son olarak farklı bir tencerede tereyağı ve domates salçasını kızdırıp üzerine döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırına atıyoruz. Piştikten sonra içini çekmesi için üzerini kapatıp 15-20 dakika bekliyoruz. Yemeğiniz artık hazır 🌸 afiyet olsun 🦋
Fırında Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





