Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- Çeyrek su bardağı pirinç (basmati kullandım)
- Yarım su bardağı şeker
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yıkadığımız ve süzdüğümüz pirinçleri (basmati pirinç kullandım ben ) 2 su bardağı suda haşlıyoruz.
- Pirinçler haşlanınca tencerenin tabanında çok az su kalacak. Akabinde tencereye 2. 5 su bardağı süt ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
- Bir kase içerisinde 1,5 yemek kaşığı nişasta ile yarım su bardağı sütümüzü güzelce çırpıyoruz ve kaynayan sütlacımıza ek ediyoruz. Bu kademede şekerimizi de ekleyip ocağın altını kısıyoruz.
- Dikkatli olalım sütlaç taşabilir bu yüzden orta ara karıştırarak 7-8 dakika daha kısık ateşte pişiriyoruz.
- Ardından fırın tepsisine su doldurup kapları yerleştiriyoruz ve üzeri kızarana kadar en üst ızgaraya gelecek halde yerleştiriyoruz. Üstleri kızarınca sütlacımız hazır😇
Not: Ben bu ölçülerle 6 kase sütlaç elde ettim. Sizler ölçüyü arttırabilirsiniz😇sütlacı zevkinize nazaran dövülmüş fındık, ceviz yahut tarçın ile tüketebilirsiniz. Hepinize afiyet olsun 😋.
Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





