Kaptandan Enfes Mantar Közleme
Kaptandan Enfes Mantar Közleme Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo kültür mantarı
- Tuz
- Tereyağı
Kaptandan Enfes Mantar Közleme Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yaklaşık yarım kilo pak büyükçe kültür mantarının her birisini zıt çevirip mantar sapının etrafındaki fazla kısımlar alınarak temizlenir.
- Sapının etrafı çukur kalacak halde açılır.Bu kısma hafif az tuz ekilir.
- Her bir mantarın sapının etrafındaki çukur kısma yarım çay kaşığı tereyağı eklenir.
- Kestane pişirme için kullanılan pişirme tavasında ocakta kısık ateşte yaklaşık 25-30 dakika en kısık ateşte pişirilir.
- Bu sırada mantarlar su salarak kendi kendine yavaşça yavaş pişeceklerdir.
- Altları hafif kızarmaya, kararmaya ve mantarlar hafif suyunu çekip kurumaya başlayınca piştiklerini farz edebiliriz.
- Bu sırada çok şahane mantar közleme kokusu mutfakta etrafı kaplayacaktır. Aspiratör çalıştırmakta yarar olabilir.
- Çok fazla soğutmadan servis edilip yenebilir.
- Evde çok kolay şipşak közleme mantar lezzeti. Nitekim çok enfes. Afiyet olsun.
Kaptandan Enfes Mantar Közleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







