Meyveli Pasta

Meyveli Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 pk vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 3 tane muz ( çilekte eklenebilir )

Kek için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya

Islatmak için;

  • 3 su bardağı süt

Üzeri için;

  • 1,5 paket krema ( ben 2 tane kullandım fakat 1, 5 daha âlâ olur )
  • 200 gr sütlü çikolata

Meyveli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kek için yumurta ve şeker krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
  2. İçerisine başka gereçler de eklenerek tekrar çırpılır yağlanmış borcama dökülür 170 derecelik fırında pişirilir.
  3. Kek pişerken bu ortada muhallebi hazırlanır vanilya ve krem şanti hariç öbür materyaller karıştırılarak pişirilir .
  4. Göz göz olunca kısık ateşte 2 dk daha pişirilir ve ocaktan alınır içerisine vanilya eklenir.
  5. Üzeri kurumaması için streçle kapatılır soğuyan muhallebiye krem şanti eklenerek çırpılır ve içerisine muz dilimlenip karıştırılır.
  6. Pişen kekin birinci sıcağı çıkınca süt ile ıslatılır ve üzerine muhallebi gezdirilir.
  7. Çikolata sos için ısıtılan kremaya çikolata eklenerek karıştırılır soğuyunca kekin üzerine dökülür ve file badem ile süslenir 🤍.

Meyveli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Brüksel Lahanası Salatası
Güllaç Tarifi
Pratik Pizza
Glütensiz Bol Proteinli Ekmek (Videolu)
Kabak Graten
Fesleğenli ,Tavuklu ,Mantarlı Enfes Makarna
Hdabla | © 2025 |