Meyveli Pasta
Meyveli Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 pk vanilya
- 1 paket krem şanti
- 3 tane muz ( çilekte eklenebilir )
Kek için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
Islatmak için;
- 3 su bardağı süt
Üzeri için;
- 1,5 paket krema ( ben 2 tane kullandım fakat 1, 5 daha âlâ olur )
- 200 gr sütlü çikolata
Meyveli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek için yumurta ve şeker krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
- İçerisine başka gereçler de eklenerek tekrar çırpılır yağlanmış borcama dökülür 170 derecelik fırında pişirilir.
- Kek pişerken bu ortada muhallebi hazırlanır vanilya ve krem şanti hariç öbür materyaller karıştırılarak pişirilir .
- Göz göz olunca kısık ateşte 2 dk daha pişirilir ve ocaktan alınır içerisine vanilya eklenir.
- Üzeri kurumaması için streçle kapatılır soğuyan muhallebiye krem şanti eklenerek çırpılır ve içerisine muz dilimlenip karıştırılır.
- Pişen kekin birinci sıcağı çıkınca süt ile ıslatılır ve üzerine muhallebi gezdirilir.
- Çikolata sos için ısıtılan kremaya çikolata eklenerek karıştırılır soğuyunca kekin üzerine dökülür ve file badem ile süslenir 🤍.
Meyveli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









