Tavuk Midye Tava

Tavuk Midye Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gr tavuk bonfile
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı maden suyu
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı yedi baharat
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 2 yemek kaşığı un ( silme )
  • Tuz

Mantolama materyalleri;

  • 1 su bardağı galeta unu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı soğan tozu
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu

Tavuk Midye Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle karıştırma kasenin içene sıvı yağ, maden suyu, tuz ,un ,kekik ilave ederek birlikte karıştırın .
  2. Ardından tavukları kuşbaşı formunda doğrayın ve sosun içine bırakın ve karıştırın mümkünse bir gece buzdolabında ağzı kapalı bir halde bekletin.
  3. Ardından tavuğu mantolama gereçlerini hazırlayalım ,ayrı bir karıştırma kasenin içene un ,pirinç unu ,galeta unu ,sarımsak tozu, soğan tozu ,kabartma tozu, tuz ek ederek birlikte karıştırın .
  4. Ardından sosta beklettiğimiz tavukları çöp şişlere aralıklı olarak takalım akabinde tavukları mantolama materyale her tarafını artlı önlü bulayalım ve akabinde zeytinyağında tavukları kızartalım.
  5. Ardından kızarmış tavukları servis tabağına bırakın yanında isterseniz patates kızartması yada pilav eşliğinde tavuk midye tavayı ikram edin afiyet olsun 🙏🌼.

Tavuk Midye Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Brokolili Fırın Makarna (Brokoli Hiç Bu Kadar Lezzetli Olmadı)
Zeytin Yağlı Girit Kabağı
Aşk-ı Magnolia
Fırında Kuzu Pirzola
Çilekli Yaz Pastası
Yufkadan Çıtır Cips
Hdabla | © 2025 |