Tavuk Midye Tava

Tavuk Midye Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr tavuk bonfile
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı maden suyu
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı yedi baharat
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 2 yemek kaşığı un ( silme )
- Tuz
Mantolama materyalleri;
- 1 su bardağı galeta unu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı soğan tozu
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
Tavuk Midye Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karıştırma kasenin içene sıvı yağ, maden suyu, tuz ,un ,kekik ilave ederek birlikte karıştırın .
- Ardından tavukları kuşbaşı formunda doğrayın ve sosun içine bırakın ve karıştırın mümkünse bir gece buzdolabında ağzı kapalı bir halde bekletin.
- Ardından tavuğu mantolama gereçlerini hazırlayalım ,ayrı bir karıştırma kasenin içene un ,pirinç unu ,galeta unu ,sarımsak tozu, soğan tozu ,kabartma tozu, tuz ek ederek birlikte karıştırın .
- Ardından sosta beklettiğimiz tavukları çöp şişlere aralıklı olarak takalım akabinde tavukları mantolama materyale her tarafını artlı önlü bulayalım ve akabinde zeytinyağında tavukları kızartalım.
- Ardından kızarmış tavukları servis tabağına bırakın yanında isterseniz patates kızartması yada pilav eşliğinde tavuk midye tavayı ikram edin afiyet olsun 🙏🌼.
Tavuk Midye Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




