Portakal Kremalı Ekler

Portakal Kremalı Ekler Tanımı İçin Malzemeler
Kreması için;
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 portakal kabuğunun rendesi (ince tarafıyla)
- 1 paket vanilya
- 1 kaşık tereyağ
- 1 paket krem şanti
- 80 gr(1 paket) benmari adabı eritilmiş beyaz çikolata
Hamuru için;
- 100 gram tereyağ yada paket yağ
- 1.5 su bardağı su
- 1.5 su bardağı un
- Çay kaşığı ucuyla tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 3 adet yumurta
Üzeri için;
- Benmari metodu eritilmiş çikolata
Portakal Kremalı Ekler Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kremasını hazırlıyoruz. Bir gece evvelce yaparsanız daha yeterli olur.
- Un, nişasta, şeker, süt karıştırıp muhallebi elde ediyoruz.
- Ocağın altını kapatınca vanilya ve tereyağ ekleyip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Üstünü streçle örtelimki kabuklanmasın.
- Soğuduktan sonra kremşanti ve eritilmiş beyaz çikolatayı ekliyoruz ,mikserle çırpıyoruz pürüzsüz olacak biçimde ve dolaba kaldırıyoruz.
- Hamuru için su ve yağı tencereye alıyoruz.
- Sonra üstüne tuz ve şekeri ekliyoruz ve yağ eriyince unu ekleyip süratli hızlı karıştırıyoruz güzelce yoğunlaşınca ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyunca yumurtaları tek tek yedirerek kırıyoruz ve sıkma torbasına alıp tepsiye form vererek diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış alt üst fansız ayarda 180 derecede 40 -45 dk kadar pişiriyoruz. Denetimli pişirin.
- Pişince soğumasını bekliyoruz ve ortalarını bıçakla kesip kremayı koyuyoruz.
- Üzeri için eritilmiş benmari yolu çikolataya batırıp tepsiye diziyoruz. Afiyet olsun 🙂.
Portakal Kremalı Ekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

