Kuymak Mıhlama

Kuymak Mıhlama Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağı
- 2,5 yemek kaşığı mısır unu
- 1 su bardağı sıcak su
- Bir tutam tuz
- 1 buçuk su bardağı küp küp doğranmış kaşar
Kuymak Mıhlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını ve sıvı yağını güzelce eritiyoruz.
- Mısır ununuda kattıktan sonra biraz kavuruyoruz çok kavurmaya gerek yok .
- Bir bardak sıcak suyu ekleyerek yoğunlaşıncaya kadar karıştırıyoruz .
- Not( bir bardak sudan sonra çok yoğunlaşırsa mısır unu kavurulurken az az sıcak su ekleyerek kıvam alana kadar karıştırıyoruz )
- Bu ortada çok yoğunlaşırsa az az su ekleme yapabiliriz ,istediğimiz kıvamı alınca sıcak servis edebiliriz.
Kuymak Mıhlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

