Kuymak Mıhlama

Kuymak Mıhlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 2,5 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Bir tutam tuz
  • 1 buçuk su bardağı küp küp doğranmış kaşar

Kuymak Mıhlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını ve sıvı yağını güzelce eritiyoruz.
  2. Mısır ununuda kattıktan sonra biraz kavuruyoruz çok kavurmaya gerek yok .
  3. Bir bardak sıcak suyu ekleyerek yoğunlaşıncaya kadar karıştırıyoruz .
  4. Not( bir bardak sudan sonra çok yoğunlaşırsa mısır unu kavurulurken az az sıcak su ekleyerek kıvam alana kadar karıştırıyoruz )
  5. Bu ortada çok yoğunlaşırsa az az su ekleme yapabiliriz ,istediğimiz kıvamı alınca sıcak servis edebiliriz.

Kuymak Mıhlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Börek Tadında Kahvaltılık Krep
Muzlu Toplar
Fit Çikolatalı Atıștırmalık
Kakaolu Cevizli Kek
Fırında Kabak Rulo (Videolu)
Çıtır Simit
Hdabla | © 2025 |