Bulgur Pilavı

Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı bulgur
- 1 su bardağı domates rendesi
- 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 adet kapya biber
- 2 adet sivri biber
- 3 bardak sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye yağ konulur.
- İnce ince doğranmış (ben rondodan geçirdim) soğan ve biberler 2 dakika kavrulur.
- Domates eklenir, 2 dakika kavrulur.
- Bulgur eklenir 2 dakika daha kavrulur.
- Sıcak su ve tuzu eklenir. 10 dakika kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir.
- Üzerine kağıt havlu/bez konulur 15 dakika demlendirilir. Afiyet olsun 🩷.
⚠️ bulgurun yıkanmasına gerek yoktur. Bulgurlar üretim basamağında ekseriyetle evvel yıkanır, akabinde kurutularak paketlenir.
Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


