Bulgur Pilavı

Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı domates rendesi
  • 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet sivri biber
  • 3 bardak sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye yağ konulur.
  2. İnce ince doğranmış (ben rondodan geçirdim) soğan ve biberler 2 dakika kavrulur.
  3. Domates eklenir, 2 dakika kavrulur.
  4. Bulgur eklenir 2 dakika daha kavrulur.
  5. Sıcak su ve tuzu eklenir. 10 dakika kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir.
  6. Üzerine kağıt havlu/bez konulur 15 dakika demlendirilir. Afiyet olsun 🩷.

⚠️ bulgurun yıkanmasına gerek yoktur. Bulgurlar üretim basamağında ekseriyetle evvel yıkanır, akabinde kurutularak paketlenir.

Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Tavuk
Kahvaltılık Bayat Ekmek Böreği
Muffin Kalıbında Elmali Kurabiye
El Açması Pırasalı Börek
Tavuk Kıyması İle Lahmacun Pidesi (Anne Tarifi) (Taş Fırında)
Akşam Yemeği Davetimiz
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet