Evde Köfte Ekmek Tarifi (Gurmelerin Damağını Çatlatmalık)

Evde Köfte Ekmek Tanımı (Gurmelerin Damağını Çatlatmalık) İçin Malzemeler
Ekmek için;
- 3 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Köftesi için;
- 300 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 2 su bardağı ekmek ( rondodan geçirilmiş)
- Yarım çay bardağı köfte harcı
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı tozbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Diğer materyaller;
- Domates
- Marul
- Soğan
Evde Köfte Ekmek Tanımı (Gurmelerin Damağını Çatlatmalık) Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ekmek için hamuru mayalıyoruz.
- Un hariç öbür gereçleri yoğurma kabına alıp güzelce karıştırıyoruz ve azar azar un ekleyerek kıvamlı yumuşak bir hamur yapıyoruz. 1 saat mayalandırıyoruz.
- Köftesi için yoğurma kabına kıymayı alalım.
- İnce ince soğanları ve sarımsakları doğruyoruz.
- Daha sonra öteki tüm gereçleri de koyup güzelce yoğurmaya başlıyoruz.
- Ne kadar çok yoğurursak o kadar çok lezzetli olur.
- Mayalanan hamurumuzu unladığımız tezgaha alıp 10 eşit modüle bölüyoruz.
- Ekmek biçimini veriyoruz ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
- Üzerine un serpip kesikler atıyoruz ve yarım saat mayalandırıyoruz.
- 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Köftelerimizi kızgın yağda orta ateşte iki taraflı kızartıyoruz.
- Ekmekleri bıçak ile kenarından kesiyoruz.
- Önce söğüş doğranmış domates, sonra köfte sonra soğan ve marul şeklide ekmek ortasına koyuyoruz.
- Ben her ekmeğe 3 tane sığdırdım. Dilerseniz daha fazla koyabilirsiniz.
- Bütün ekmekleri ve köfteleri bu türlü yapıyoruz ve servise hazır.Afiyet olsun. :)).
Evde Köfte Ekmek Tanımı (Gurmelerin Damağını Çatlatmalık) Fotoğraflı Yapılışı








