Perdeli Pilav

Perdeli Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk
  • 4 bardak baldı pirinç (200 ml bardak ile)
  • 1 kahve fincanı kuş üzümü
  • 1 kase çiğ badem
  • 2 kaşık dolmalık fıstık (olmasada olur)
  • 1 çay kaşığı yeni bahar
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tereyağı sıvı yağ
  • Tuz

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Perdeli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel tavuğu güzelce temizleyip parçalayarak düdüklüye koyalım, bir kaşık tuz ,tane karabiber ,defne yaprağı ek edip üzerine çıkacak kadar su ile haşlayalım.
  2. Dört bardak pirinçimizi tuzlu ve ılık suda yarım saat bekletelim.
  3. Kuş üzümlerini ve bademleri sıcak suyla daha sonra yumuşayan bademlerin kabuklarını soyalım ve kuş üzümlerinin kara suyu çıkınca güzelce yıkayıp onları da bir kenara alalım.
  4. Bu ortada pilavı yapacağımız kalıbı tereyağıyla güzelce her yerine sürelim ve ayıkladığımız bademleri istediğimiz halde tabanına yapıştıralım bu formda buzdolabında bekletelim tereyağı ile birlikte bademler tepsiye yapışacaktır.
  5. Pilav tenceresini yaklaşık iki kaşık sıvı yağ ve bir kaşık tereyağını koyup bademler pembeleşinceye kadar kavuralım.
  6. Daha sonra suda beklettiğimiz ve güzelce yıkadığımız nişastasından büsbütün arındırdığımız pirinçlerimizi bademlerin üzerine ek edip kavuralım.
  7. Kuş üzümlerini ek edelim dört bardak pirinçe altı bardak yarısı su yarısı tavuk suyu olarak ekleyelim.
  8. Sonra tuzunu denetim ederek damak tadınınıza nazaran tuz ve baharatları ekleyelim bir çay kaşığı kadar da şeker ilave edelim bu pirinç pilavınızın daha parlak olmasını sağlayacaktır ,suyunu çeken pilavın üzerine kağıt havlu koyarak dinlenmeye bırakalım.
  9. Pilavımız soğur biz de bu ortada hamurumuzu hazırlayalım ,hamur materyallerini bir kaba alarak yumuşak bir hamur elde edelim .
  10. Biri büyük biri küçük olmak üzere iki modüle bölelim, büyük olanı tepsiye küçük olanı üzerine kapak olarak kullanacağız.
  11. Büyük olan parçayı kalıbınızdan dışarıya taşıyacak kadar açalım yaklaşık mantı hamuru kalınlığında çok kalın da olmasın çok ince de olmasın.
  12. Kalıbımızı buzdolabından çıkartıp yufkamızı kenarlardan hisse bırakarak tepsize yerleştirelim, ikinci küçük yufkayı da açalım o da kenarda beklesin.
  13. Ilık pilavımızı güzelce karıştıralım, pilavın yarısını yufkanın üzerine dökelim, kaşığın zıddıyla de bastıralım.
  14. Ayıkladığımız tavuk etlerini tam ortaya gelecek formda yerleştirelim.
  15. Kalan pilavımızı da üzerine döküp kaşığın karşıtıyla bastıralım .
  16. Küçük yufkayı da üzerine kapatarak kenarlarını birleştirerek kapatalım .
  17. Üzerine biraz yağ sürerek 200° fırında kızarana kadar pişirelim, evre aşama fotoğraflarda göreceksiniz ,sonra kızaran pilavımızı en az yarım saat dinlendirelim.
  18. Düz bir servis tabağına karşıt çevirelim afiyet olsun ağzınıza layık mis üzere olağanüstü bir yemek.

Perdeli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dereotu Poğaça
Patlıcan Sarma
En Garanti Cupcake
Köz Patlıcan Çorbası Tarifi
Soslu Kaburga Mısır (Videolu)
Kahvaltılık Fit Marul Dürüm Sandviç
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet