Pırasalı Patatesli Kek

Pırasalı Patatesli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşı tuz
  • 4 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 kabartma tozu
  • 2 adet pırasa
  • 2 küçük patates
  • 1 demet dere otu
  • 1 demet maydanoz
  • 3 yemek kaşığı çökelek
  • 1 çay kaşığı pul biber

Pırasalı Patatesli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pırasaları küçük küçük doğrayıp tavada zeytin yağ ile pişirelim.
  2. Karıştırma kabına yumurtayı kıralım çırpalım.
  3. Sütü, yağı, tuzu ekleyip karıştıralım.
  4. Unu, kabartma tozunu ekleyip yine karıştıralım.
  5. Patatesleri küçük küçük doğrayalım. (patatesler çiğden katılacak) maydanoz ve dere otunu da ince ince doğrayalım.
  6. Son olarak soğumuş pırasayı.
  7. Doğradığımız patatesleri dere otunu ve çökeleği hamura katıp karıştıralım. Ve yağlanmış tepsiye alalım.
  8. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Pırasalı Patatesli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Tereyağlı Patatesli Mantarlı Sote‍
Ev Yapımı Bar
Pratik Adana Kebap
Muzlu Kek
Portakallı Islak Kek
Fırında Bütün Tavuk
Hdabla | © 2025 |