İçli Köfte

İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için:
- 1 kilo kıyma
- 4 büyük soğan
- Ayçiçek yağ
- 2 yemek kaşığı salça
- Karabiber
- Kimyon
- Pulbiber
- Tuz
- Kıyılmış ceviz
Hamuru için:
- 4 su bardağı ince bulgur
- 2 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı salça
- 5 su bardağı sıcak su
- Ayrıca 1,5 su bardağı soğuk su (yoğurma etabında azar azar eklenecek)
- Kimyon
- Tuz
İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcını hazırlamalıyız. Kıyma suyunu salıp çekene kadar güzelce kavrulur.
- Kıyma suyunu çekince biraz sıvı yağ ve soğan eklenip düzgünce kavrulur.
- Soğan kavrulunca salça eklenir 15 dk kısık ateşte kavrulur.
- Ocağın altı kapatılır baharatlar ve ceviz eklenir,soğumaya bırakılır.
- Hamur için ince bulgur ve irmiğe sıcak su eklenir,20 dk bekletilir.
- Daha sonra yumurta,salça,un tuz ve kimyon eklenir yoğurulur hamur bu kademede sert oluyor.
- 10 dk bu formda yoğurulduktan sonra azar azar 1 buçuk bardak su eklenerek en az 20 dk yoğurulacak.
- Hamur da hazır olduktan sonra artık biçim vermeye başlanılabilir.
- Hamurdan mandalına büyüklüğünde kesimler kopartılarak ele su batırarak içerisi oyulur.
- İster baş parmağınızla ister işaret parmağınızla biçim verin.
- Daha sonra içerisine kıymalı harç eklenerek ucunu büzerek kapatılır.
- İki ucundan fazla hamurlar alınarak uçlar sivriltirilir.
- İsterseniz yuvarlak formda içli köfteler yapabilirsiniz.
- Pişirmek için derin bir tencereye ayçiçek yağı eklenir yağ ne soğuk ne de kızgın olacak. Şayet yağ soğuk olursa köfteleri pişmesi uzun sürebilir bu süredede çatlamalar olabilir.
- Yağ çok kızgın olursa da köfteleri dışı birden kızarır hamurların iç tarafları çiğ kalabilir.
- Orta ateşte 7-8 dk kızarmalı. Umarım tanımımı dener ve beğenirsiniz. Afiyet olsun 💛.
İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





