Görsöl Şölen Tavuklu Maklube

Görsöl Şölen Tavuklu Maklube Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet ızgara but
  • 2 orta uzunluk patates
  • 2 orta uzunluk patlıcan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 su bardağı kaynar su (pişirmek için)

Yanına eşlikçiler;

  • Kıvırcık
  • Kırmızı lahana
  • Havuç rendesi
  • Soğan maydanoz piyaz

Patlıcanların acısını almak için;

  • Su
  • Tuz

Görsöl Şölen Tavuklu Maklube Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patlıcanları yuvarlak doğrayıp tuzlu suda acısı çıkana kadar bekletelim.
  2. Acısı çıkan patlıcanları ve patatesli kızartalım. Çok kızartmayın rengi dönmesin.
  3. Diğer yandan pirinçimizi yıkayalım 5 dk suda bekletelim.
  4. Tavukları küçük doğrayıp tavada suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  5. Pişen tavukları tencerenin en altına koyalım.
  6. Üzerine kızartmış patates, patlıcan dizelim.
  7. En üstüne suda beklettiğimiz pirinçleri koyup 1 yemek kaşığı tereyağ koyalım.
  8. Kaynar suyu da üzerine ekleyip altı kısık suyunu çekene kadar pişirelim.
  9. Tepsiye yahut tabağa zıt çevirelim ve yanına doğradığımız eşlikçileri koyalım. Afiyet olsun.

Görsöl Şölen Tavuklu Maklube Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bol Sebzeli Ispanak Yemeği
Lahmacun
Ejder Meyvesi Ara Öğün (1 Porsiyon – Minimalist Versiyon)
Tuzlu Kabaklı Kek
Çikolatasız Çikolata Sosu
İki Kişilik Sufle
Hdabla | © 2025 |