Susamlı Kurabiye

Susamlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket oda sıcaklığında katıyağ
- 1 çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
- Dolu dolu 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı silme mahlep
- 3 su bardağı + 3-4 kaşık un
- 1 paket kabartma tozu
Bulamak için:
- 2 -3 yemek kaşığı kadar pekmez
- Yarım çay bardağı su
- 1 su bardağı kadar kavrulmuş susam
Susamlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm gereçleri derin bir kapta yumuşak bir hamur olana kadar yoğuralım. ( un hariç).
- Sonra 3 su bardağı unu ekleyin ,hamur yumuşak olmalı. Benim hamurum çok yumuşak olunca kaşık kaşık un ekleyip yoğurdum.
- Yumuşak olduğu için hamuru üç kesime böldüm. Yuvarlayarak fotoğraftaki üzere uzun yaptım ve yan yan kestim.
- Pekmez ve suyu bir kapta karıştırdım. Susamı da geniş bir tabağa döktüm.
- Kurabiye hamurlarını birinci olarak pekmezli suya batırdım; akabinde kavrulmuş susama bulayarak fırın kabına sıraladım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dk denetimli pişirin. Yumuşak ve kolay dağılan bir kurabiyedir. Afiyet olsun.
Susamlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








