Ağızda Dağılan Limonlu Kurabiye

Ağızda Dağılan Limonlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Kullandığım ölçü:250 ml su bardağı
- 125 gram yumuşak tereyağ (margarin, bizimyağ da olur)
- Yarım su bardağı sıvı yağ (80 gr)
- 1 su bardağı pudra şekeri (140 gr)
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 limon kabuğu rendesi
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- Yarım çay kaşığı zerdeçal (kurkuma isteğe bağlı)
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2,5-3 su bardağı un ( ben 4 kullandım )
Ağızda Dağılan Limonlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına tüm gereçleri koyalım karıştıralım üzerine unu ekleyip hamurumuzu yoğuralım.
- Biraz hamurumuz dan alalım elimizle bastırarak açalım bir çay bardağıyla yuvarlak biçim verelim.
- İstediğimiz form verebiliriz tepsiye dizelim.
- Önceden ısınmış alt üst ayar 170 derece fırında 25-30 dakika pişirelim ( her fırın farklıdır pişme mühleti değişebilir.) Ben 175 derece fırında pişirdim.
Ağızda Dağılan Limonlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



