Fırında Kaburga
Fırında Kaburga Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg kuzu kaburga
- 10-15 adet çeri domates
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı sıvı yağ (bardak ölçüm:100 ml)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı toz sarımsak
- 2 çay kaşığı kekik
Fırında Kaburga Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sos gereçlerini karıştırıyoruz, kuzu kaburganın üzerine döküyoruz.
- Kaburganın her yerine sos eşit dağılana kadar avcarlıyoruz.
- Domatesleri yerleştiriyoruz ve tepsiyi streçliyoruz.
- 1 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Yağlı kağıdı kaburgaların üzerine kapatıyoruz.
- Kaburgaları 200°’de 10 dakika, 180°’de 35 dakika toplam 45 dakika pişiriyoruz.
Fırında Kaburga Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











