Fırında Kaburga

Fırında Kaburga Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kuzu kaburga
  • 10-15 adet çeri domates

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (bardak ölçüm:100 ml)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı toz sarımsak
  • 2 çay kaşığı kekik

Fırında Kaburga Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sos gereçlerini karıştırıyoruz, kuzu kaburganın üzerine döküyoruz.
  2. Kaburganın her yerine sos eşit dağılana kadar avcarlıyoruz.
  3. Domatesleri yerleştiriyoruz ve tepsiyi streçliyoruz.
  4. 1 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
  5. Yağlı kağıdı kaburgaların üzerine kapatıyoruz.
  6. Kaburgaları 200°’de 10 dakika, 180°’de 35 dakika toplam 45 dakika pişiriyoruz.

Fırında Kaburga Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye (Buzluğa Atılabilir)
Bebeklere Semizotu Yemeği +1
San Sebastian Cheesecake
Muhallebi Tatlısı
Ispanaklı Unlu Çıtır Börek
Tencerede İzmir Köfte Tarifi
Hdabla | © 2025 |