Tiramisu
Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram labne (içim labne kullandım)
- 24-26 adet (200gr) kedi lisanı bisküvi
- 4 adet yumurta sarısı
- Su bardağının 4/3 ü kadar şeker
- 100 ml krema ( bimin kırmızı kreması)
- 1 paket vanilin
- 1 tutam tuz
Kedi lisanları için:
- 1 yemek kaşığı granül kahve
- Çok acı kahveyse 1 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı su
Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak bir tencereye sıcak su koyuyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz, benmari yolu yapacağımız için tencerenin üzerine su değmeyecek formda bir kap ayarlıyoruz ( plastik olmaz ).
- Ayarladığımız kabın içerisinde yumurta sarılarını ve şekeri güzelce çırpıyoruz, kaynayan suyun üzerine alıp 6 dakika hem çırpmaya devam ediyoruz hemde pişiriyoruz aslında ki çiğ yumurta yemeyelim ve kokusu gitsin.
- Daha sonra kenara alıp 6 dakika kadar da orda çırpıyoruz çok fazla çırpmayalım köpük köpük olsun rengi açılsın kâfi.
- Ayrı bir kabın içerisinde öbür kalan materyalleri çırpıyoruz, daha sonra birleştiriyoruz.
- Ayrı bir kabın içerisine kahvemizi şekerimizi suyumuzu alıp çırpıyoruz, su çok sıcak çok soğuk olmayacak ılık olucak kahvemiz erisin kâfi.
- Sırasıyla kahveye bandırdığımız kedi lisanlarını diziyoruz ve yaptığımız kremamızı ekliyoruz, ben 3 sıra yaptım kullandığınız kalıba bağlı değişiklik gösterebilir.
- Elimizdeki gereçler bittikten sonra üzerine streç çekiyoruz ve 2 saat dondurucuya atıyoruz.
Önemli; şayet aceleniz yoksa 1 gece olağan dolapta bekletebilirsiniz, ve üzerine kakao döküp servis edebilirsiniz.
Afiyet bal şeker olsun :).
Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











