Portakal Aromalı Kek

Portakal Aromalı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağın dan 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 2,5 su bardağı un

Portakal Aromalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şeker köpük köpük oluncaya kadar çarpılır.
  2. Süt ve sıvı yağ ek edilir ve karıştırılır portakal kabuğu rendenin küçük kısmı ile rendelenir, vanilya ek edilir.
  3. Un ve kabartma tozu elenerek ilave edilir.
  4. 180 değil fırında denetimi bir biçimde pişirilir.Afiyet olsun 😊.

Portakal Aromalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Arabaşı Çorbası
Yulaf Pizza
Tavuk Tirit
Mandalinalı Miss Lokumlar
Şeftali Hoşafı Konservesi (Pratik Yöntem) (Videolu)
Çayın Yanına Havuçlu Cevizli Kek
Hdabla | © 2025 |