Pankek

Pankek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Pişirmek için ;

  • Sıvı yağ

Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtalar ve şekeri uygunca çırpalım.
  2. Süt, un, kabartma tozu, vanilya ek çırpma teli ile çırpalım. Kek kıvamından biraz daha koyu olacak halde hamur hazırlayalım.
  3. Teflon ya da yapışmaz bir tavaya az sıvı yağı dökelim, fırça yardımı ile her tarafına dağıtalım.
  4. Harçtan 1 dolu yemek kaşığı kadar tavaya dökelim.
  5. Üzeri göz göz olmaya başlayan pankeklerimizi spatula yardımı ile zıt çevirelim. Öbür taraflarını da pişirelim.
  6. Üzerine  pudra şekeri serpilerek zevkinize nazaran servis edin.Afiyet olsun❤.

Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çiğ Börek
Bursa Süt Helvası Tarifi
Muhallebili Petibör Pasta
Havuç Topları
Portakallı Kurabiye
Yufka İle Pratik Ve Pofidik Pişi
Hdabla | © 2025 |