Pankek

Pankek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Pişirmek için ;
- Sıvı yağ
Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtalar ve şekeri uygunca çırpalım.
- Süt, un, kabartma tozu, vanilya ek çırpma teli ile çırpalım. Kek kıvamından biraz daha koyu olacak halde hamur hazırlayalım.
- Teflon ya da yapışmaz bir tavaya az sıvı yağı dökelim, fırça yardımı ile her tarafına dağıtalım.
- Harçtan 1 dolu yemek kaşığı kadar tavaya dökelim.
- Üzeri göz göz olmaya başlayan pankeklerimizi spatula yardımı ile zıt çevirelim. Öbür taraflarını da pişirelim.
- Üzerine pudra şekeri serpilerek zevkinize nazaran servis edin.Afiyet olsun❤.
Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

