Sebzeli Şehriye Pilavı

Sebzeli Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 7-8 adet mantar
  • 2 su bardağı arpa şehriye (300 gr)
  • 3 su bardağı sıcak su (600 ml)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 küçük kase kadar bezelye

Sebzeli Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencerede sıvı yağ ısındıktan sonra doğranan soğanı, kırmızı biberi ve yeşil biberi ekleyerek kavurun.
  2. Mantarıda ek ederek kavurmaya devam edin.
  3. Arpa şehriyeleri, baharatları ve tereyağını da tavaya koyup 1-2 dakika daha kavurun.
  4. Şehriyelerin üzerine sıcak suyu ekleyip karıştırın ve bezelyeleri üzerine serpiştirin.
  5. Tencerenin kapağını kapatarak suyunu çekmeye bırakın.
  6. Suyunu çeken pilavın altını kapatın ve kapağın altına havlu kağıt yerleştirerek 5 dk demlenmeye bırakın. Afiyet olsun☺️.

Sebzeli Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tel Tel Yumuşacık Pastane Açması
Limonata
Fit Ispanaklı Pankek
Karides Tava
Bulgurlu Yoğurt Çorbası
Çikolatalı Kek (Kolay Ve Güzel)
Hdabla | © 2025 |