Peynirli Poğaça

Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1/2 (yarım) su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 4 su bardağı un
  • Bir avuç maydanoz

İç harcı için;

  • Lor peyniri

Üzeri için;

  • Çörekotu

Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kapta yumurta, yağ, süt, tuz ve mahlebi karıştırın.
  2. Un ve kabartma tozunu ekleyerek güzelce yoğurun.
  3. İnce doğranmış maydanozu da ek ederek bir tıp daha yoğurun.
  4. Hamuru 15-20 dakika dinlenmesi için kenara alın.
  5. Dinlenen hamurdan modüller kopartıp elinizde açın.
  6. Arasına peyniri yerleştirip yuvarlayın.
  7. Fırın tepsisine aldığımız poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin.
  8. Önceden ısınmış 190°fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun!.

Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmas Kurabıye
İyotsuz Sütsüz Kek
Mozaik Pasta
Gaziantep Usulü Sulu Patlıcan
Çiğ Köfte Tadında Mercimekli Köfte
Kolay Basma Börek
Hdabla | © 2024 |