Yarım Ölçüyle İrmik Helvası

Yarım Ölçüyle İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su

Helva için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 50 gram tereyağ ya da margarin
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım çay bardağı un

Yarım Ölçüyle İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeker, sütü, ve suyu tencereye alalım.
  2. Şeker eriyene kadar karıştıralım ve ocağı kapatalım.
  3. Sıvı yağ,margarin tavaya alalım.
  4. Üzerine irmik ve un ekleyelim rengi ve kokusu çıkana kadar kavuralım.
  5. Rengi dönen irmiğe 2- 3 kademe yavaş yavaş şerbetimizi dökelim.
  6. İrmik helvası yanına dondurma ile servis yapabilirsiniz.

Not: birinci deneyenler için, daima karıştıralım yoksa yanar.

Deneyeceklere afiyet olsun :).

Yarım Ölçüyle İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dereotlu Havuçlu Poğaça
Lahmacun Tadında Nefis Börek
Damla Çikolatalı Kurabiye
Poğaça (Mayalı)
Mürdüm Erikli Cheesecake
Zeytinyağlı Biber Dolması
Hdabla | © 2025 |